|
Vítejte,
kolemjdoucí
|
|
TÉMA: Cesta s milionářem
Cesta s milionářem 2 let #10
|
Zde diskutujte k článku s názvem Cesta s milionářem
|
|
JSEM VÁŠNIVÝ DO ZLEPŠENÍ ŽIVOTŮ DRUHÝCH LIDÍ.
Stáhněte si mé emailové programy, které jsou zdarma v mém blogu na ZBH: www.zivotbezhranic.cz/zijte-zivot-jaky-chcete/blog.html Nebo si přečtěte další články: www.robertslovak.cz/clanky-obecne/index.php networking.luxury-territory.cz/site/blog |
Re: Cesta s milionářem 1 rok #188
|
Já občas taky cestuji s milionáři. Musím však napsat, že ne všichni jsou stejní. V poslední době se mi několikrát stalo, že jsem pracoval (jsem konzultant, lektor a kouč) s podnikateli, kteří vybudovali úspěšný business, úspěšnou firmu. V současné době chtějí rozvíjet další aktivity, založili nové firmy a ... A nový obchod jim nefunguje. Když jsem analyzoval několik podnikatelských příběhů, dospěl jsme k zajímavému závěru, který je společný pro všechny a bohužel i pro moje minulé podnikání. S kamarády jsem založil úspěšnou firmu v oblasti "řízení technologických procesů". Firmu jsem založili s nadšením, veškerou energii jsme v počátku věnovali firmě. Bohužel někdy na úkor našeho zdraví a našich vztahů. Firma však byla zdravá a úspěšná a náš business jsme uzavřeli úspěšnou fúzi se zahraničním partnerem. Již před fúzi jsme rozjeli několik dalších firem. Ty už bohužel nebyly tak úspěšné. A podobně je na tom řada podnikatelů dnes. Co je tedy společnou příčinou, že něco se povede a něco třeba zkrachuje? Společným jmenovatelem je to, že když jsme začali podnikat, tak jsem se zaměřili na to podnikání, na to dosáhnout svých cílů, na to splnit si své sny. A když oni podnikatelé včetně mě rozjíždějí nové podnikání, tak to nechají na někom jiném. Podnikatel má nápad, peníze, zkušenosti. Najde si partnera a s ním začne podnikat. Většinou si říkají, zvládl jsem to dříve, bez peněz, bez zkušeností. A vlastní podnikání nechá na někom jiném. Od partnera nebo od najetého manažera očekává, že se bude chovat stejně aktivně jako on sám. Jenže tady je většinou příčina problémů. Tomu podnikání chybí energie tvůrce vize. A firma se buď vůbec nerozjede nebo brzy zkrachuje. Úspěšné podnikání není jen o informacích (je jedno jestli jsou ze školy, nebo ze života). Podnikání je o energii. To, kam svoji energii nasměřujete, záleží jen na Vás.
|
|
etomaso
|
Re: Cesta s milionářem 1 rok #190
|
S tím absolutně souhlasím.
Pokud se podnikání pustí a předá někomu jinému a ten není motivován určitým druhem podílnictví (provize, akcie, apod.) tak většinou nemá potřebu posouvat někam vizi. Majitel by podle mého měl být tvůrcem vize do té doby, dokud nenajde skutečně schopného následovníka, který je oddán a má zájem firmu posunout a je tomu oddán. A takového majitel najde, bude-li ochoten se vzdát a rozdělit se o některou část své firmy - ne hned, ale časem. Protože podle mého ve skutečnosti firmy se zakládají proto, aby jejich majitelé časem mohli ustoupit do pozadí, měli více času a více peněz. Nikoliv proto, aby se strhali prací od nevidím do nevidím. Což se někdy děje. |
|
JSEM VÁŠNIVÝ DO ZLEPŠENÍ ŽIVOTŮ DRUHÝCH LIDÍ.
Stáhněte si mé emailové programy, které jsou zdarma v mém blogu na ZBH: www.zivotbezhranic.cz/zijte-zivot-jaky-chcete/blog.html Nebo si přečtěte další články: www.robertslovak.cz/clanky-obecne/index.php networking.luxury-territory.cz/site/blog |
Re:Cesta s milionářem 1 rok #202
|
Mohu potvrdit hlavně to,že cesta je klikatá,mnohdy se člověk dostane do slepé uličky,ale když vytrvá tak se úspěch dostaví.
Mně osobně baví obchod a také spolupráce s lidmi.Potkávám různé lidičky a někdy je velice těžké s nimi vyjít,ale o to mám lepší pocit když se mi podaří navázat s nimi kontakt a posléze k oboustrané spokojenosti uzavřít s nimi obchod.Mým hnacím motorem je jejich spokojenost a když mi ji dají najevo tak moje srdce vždy zaplesá ,protože vím,že moje práce má smysl. |
|
|
|
Doba nahrání stránky: 0.34 vteřin