CO JSME SE NAUČILI VLASTNĚ JÍST?

Mnoho lidí dnes už ví, že JSME TO, CO JÍME.

Proto nelze utéct před skutečností, že čím více konzumujeme připravených a zpracovaných potravin, tím více si každodenně přiděláváme k velkým zdravotním problémům, jež začínají nenápadnými, neviditelnými záněty.

Metabolizmus lidského těla není navržen k zpracování potravin plných cukrů a olejů omega-6. Přesto, že dříve veškerá zdravotnická zařízení a zdravotníci podporovali tento fenomén doby, dnes už se ví, že to byla chyba a mnoho lékařů dnes také přiznává, že se mýlili.

Pokud se chceme jednou provždy zbavit starých a nebezpečných návyků, které celé generace předáváme nevědomky našim potomkům, musíme v prvé řadě změnit sebe a svoje stravovací návyky. Jiná možnost totiž není.

Existuje pouze jediný způsob, jakým můžeme zabránit stále přibývajícím zdravotním problémům a různých zánětů. Stačí se pouze navrátit k potravinám blízkým přírodnímu stavu. Mnoho mladých kluků chce budovat stále více svaloviny, ke které potřebují více bílkovin. A nejsou to jen mladí kluci, ale my všichni.

Proto je tak důležité vybírat velmi komplexní sacharidy, jako například ovoce a zeleninu. Dokud totiž neomezíme nebo neeliminujeme zánětlivé kukuřičné a sójové oleje omega-6 a zpracované potraviny, které je obsahují, nemáme velkou šanci se uzdravit, i když se mnozí mohou prozatím cítit zdraví a tyto informace velmi podceňují. Jedna lžíce kukuřičného oleje obsahuje 7,280 miligramu omega-6. Sójový ho obsahuje 6,940 mg. Mnohým hned ale proletí hlavou myšlenka. 

„No ale čím to tedy máme nahradit a co vlastně můžeme jíst, když je skoro všechno závadné a zdraví nebezpečné“? Stačí začít tím, že začneme používat místo nich olivový olej (který musíme ovšem umět také vybrat), nebo máslo z mléka krav živených trávou.

Živočišné tuky obsahují méně než 20% omega-6 a jsou mnohem méně zánětotvorné, než údajně zdravé rostlinné oleje. Zapomeňte na „vědecká fakta“, která vám tak dlouho vtloukali do hlavy. Ve skutečnosti neexistují vůbec žádná vědecká fakta, podle nichž nasycené rostlinné tuky způsobují onemocnění srdce.

Vědecká fakta, podle nichž nasycené tuky zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, jsou také velmi slabá. A protože dnes už víme, že cholesterol není příčinou onemocnění srdce, jsou obavy ze saturovaných tuků ještě absurdnější.

„Cholesterolová teorie“ přišla s doporučením jíst potraviny bez tuků nebo nízkotučné, a to pak vedlo k vzniku „potravin“, které nyní způsobují epidemii zánětů.

Doporučením, aby se lidé vyhýbali saturovaných tukům a upřednostňovali potraviny s vysokým obsahem olejů omega-6, udělala medicína obrovskou chybu, kterou v dnešní době začíná pomalu a jistě přiznávat.

Dnes tu máme epidemii zánětů tepen, vedoucí k onemocněním srdce a napomáhající dalším tichým zabijákům, které naše tělo mnoho let zkouší zpracovávat a popasovat se s těmito problémy a my místo toho, abychom mu naslouchali, tak mu ještě házíme klacky pod nohy. Stačí se přitom na chvilku zastavit a přemýšlet.

To, co teď cítím a prožívám, co mi tím chce moje tělo říci? Opravdu si musím stále hlídat svůj cholesterol?

Opravdu se musím stravovat podle nějakého odborného či vědeckého postupu? Nikoliv! Stačí si uvědomit, že každý jsme jiný a každý může v určitém věku snášet něco jiného. Proto i ten cholesterol naše tělo potřebuje, stejně jako čistou vodu! Žádné limonády přeslazené umělými sladidly, pití, které nám dává křídla, či energetické nápoje, v kterých je jen kofejn a množství umělého sladidla!!!

Co tedy můžeme udělat pro své zdraví hned? Začít s vodou a sluncem, jíst častěji zeleninové saláty a hodně čerstvého ovoce (ovšem ne to ze supermarketů!) Začít používat hlavně potraviny rostoucí v zemi, kde žijeme a prokombinovat to tropickými plody a citrusy.

Přestat se cpát hamburgery, hod-dogy a dalšími salámovými libůstkami, které nás pomalu a jistě zabíjejí. Začít dávat přednost skutečným potravinám, které ještě jedla naše babička a vyhnout se těm, které denně nosíme z regálů supermarketu plných polotovarů a tzv. hotovek!

Eliminací zánětlivých potravin a přidáním esenciálních živin z nezpracovaných potravin můžeme napravit vědomé poškozování našeho organismu způsobené dnešní typickou stravou. 

Své zdraví máme ve svých rukou……

Další zajímavé téma na nemoci tepen, kardiovaskulárních a jiných onemocnění spojených s „cholesterolem“ najdete zde:

http://www.totalhealthbreakthroughs.com/2009/02/heart-surgeon-admits-huge-mistake/

S láskou a úctou váš osobní trenér Radovan a tým ŠR.

P.S.: Napište nám, jak to vnímáte Vy?

Ostatní zajímavá témata najdete na: http://jaknadeti.com/

 

Štítky: cholesterol, metabolizmus, stravovací návyky, Zdraví

Rozšiřte Informace sdílené v článku: Zanechte Komentář...

Napsat komentář