K ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení používáme technologie, jako jsou soubory cookie. Děláme to, abychom zlepšili zážitek z prohlížení a zobrazovali personalizované reklamy. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si účastník nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze pro účely provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.
Technické úložiště nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace uložené nebo získané pouze pro tento účel obvykle použít k vaší identifikaci.
Technické úložiště nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo na několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Náš mozek – regenerace s pomocí lehké večeře a jak na cukry a sůl…
Regenerace: lehká večeře…
V noci mozek třídí a propojuje informace, které přijal během dne, odpočívá, sní…
Také tato fáze je důležitá pro to, abychom druhý den podávali dobré duševní výkony.
Chceme-li zkvalitnit svůj spánek, a tedy fungování mozku, není nad lehkou a vyváženou večeři.
V noci mozek funguje naplno, stále potřebuje glukózu. Avšak aby jeho práce byla efektivní, musí ostatní orgány odpočívat. Dbejte tedy na to, abyste nepřetížili své zažívací ústrojí příliš vydatným jídlem, neboť trávení vyžaduje značné množství energie.
Ale naopak, po nedostatečném jídle mozek a nervová tkáň hladoví a fungují zpomaleně.
Večeře tedy má být komplexní, což znamená, že v ní mají být zastoupeny všechny skupiny potravin.
Pro snadnější trávení omezte množství a volte jídla s nižším obsahem tuků.
Měli byste použít následující:
Všeobecně se tvrdí, že večeře by měla být nejpozději v pět hodin večer. Je to pravda pouze v případě, že jdete spát nejpozději v devět hodin. Zůstáváte-li vzhůru delší dobu, přizpůsobte tomu čas večeře tak, abyste hlavní večeři měli čtyři hodiny před spaním.
Jak na cukry?
Mozek funguje velmi zvláštním způsobem: nepřetržitě spotřebovává glukózu, ale neukládá ji do zásoby.
Denně potřebuje nejméně 120 gramů, proto je prvořadým úkolem zásobovat jej pravidelně a dostatečně. Pomalé cukry neboli složité sacharidy obsažené například v těstovinách a luštěninách předávají energii do krve postupně, a mozek tak zůstává výkonný celý den.
Potravinám bohatým na pomalé cukry se říká potraviny s nízkým glykemickým indexem, neboť sacharidy v nich obsažené mají tu výhodu, že je organismus vstřebává v průběhu celého trávení. Při vyšším příjmu potravin s nízkým glykemickým indexem dokážeme dlouhodobě podávat vyšší fyzický i duševní výkon, také si snáz udržíme stálou váhu.
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Gratulujeme. Jste skvělí... Děkujeme za čtení příspěvku...
Registrujte se na webu pro další skvělé dárky...
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Mezi potraviny obsahující složité cukry, patří především:
Abyste zvýšili příjem sacharidů pomocí pomalých cukrů, vybírejte si celozrnné obiloviny, bohaté na vlákninu, která zpomaluje vstřebávání cukrů.
Jezte čerstvé ovoce, jeho glykemický index je nízký, neboť obsahuje fruktózu, přírodní cukr, který organické tkáně využívají pomalu.
K zahnání mírného pocitu hladu a udržení pozornosti, například za volantem, také výborně poslouží sušené ovoce, jako jsou:
Těstoviny vařte al dente, tedy do poloměkka. Jejich glykemický index je potom nižší, než jsou-li uvařené do měkka.
Velice důležitý je i způsob, jakým vaříte brambory: dejte přednost vaření v páře a ve slupce. Brambory vám pak dodají více dlouhodobé energie než například bramborová kaše.
Samostatnou kapitolou je čokoláda, nebo lépe řečeno kakao, které obsahuje.
Při konzumaci čokolády se mimo jiné vylučují endorfiny, „hormony štěstí“, jimiž lze také vysvětlit její schopnost tlumit úzkost. Nesmíme také zapomenout na obsah polyfenolů, molekul s antioxidačními účinky, které chrání buňky lidského těla před stárnutím v důsledku působení volných radikálů.
A co sůl?
Nadměrné solení může způsobovat vysoký tlak a poškozuje tepny včetně těch, které zásobují mozek. Stávají se křehčími, ztrácejí pružnost a správně mozek neprokrvují.
Na naši nadměrnou spotřebu soli nemá až takový vliv to, jak si doma osolíme jídlo na talíři, ale spíše sůl obsažená:
Přesto nemůže být ani řeč o tom, že bychom sůl ze stravy zcela vyloučili: sodík je totiž látka pro naše zdraví nezbytná.
Co chcete vyhledat?
Vaše denní dávka Magie
Žijte v Mistrovství…
Nejnovější Příspěvky
Zvyšte svou Prosperitu
Nedávné komentáře
Máte Plán Bohatství?
Kategorie Příspěvků