Pražané kladou stále větší důraz na zdravé stravování

Zdravé stravování je velkým trendem a informace o tom, “jak na to”, se na nás přímo valí a to pomalu na každém kroku.

Přesto si mnozí z nás stále říkají, že nemají čas na to zabývat se neustále tím, co jedí. Možná se jen ale zbytečně vymlouváme…

V moderní, hektické době je obtížné jíst vždy podle pravidel zdravé výživy.

Ale stravovat se zdravě, rychle a přitom výživně a chutně je možné a zejména obyvatelé velkých měst stále více vyhledávají nabídky rychlého občerstvení, které nejen zasytí, ale také dodá potřebnou energii, aniž bychom se museli cítit provinile.

Potvrdila nám to Alena Procházková ze Salaterie UGO, se kterou jsme se potkali v Nákupní Galerii Myslbek.

Trend zdravé výživy se stále více šíří i do rychlého stravování.

“Zákazníci se chtějí najíst zdravě a kvalitně,” říká Alena Procházková a dodává: “Dlouho platilo, že co je rychlé, musí být smažené nebo obecně těžké.

Dnes už zákazníci vyhledávají nabídky rychlého občerstvení a obědů, které je nejen obyčejně zasytí, ale také jim dodá energii a nemusejí mít černé svědomí, že ´hřeší´.

Zkrátka chtějí jíst zdravé jídlo z kvalitních surovin už nejen doma, ale prostě kdekoliv a kdykoliv.”

Dbát na pravidla zdravé výživy je zejména v Praze a dalších velkých městech stále snazší, a tak už se nemáme tolik na co vymlouvat.

Nabídka zdravých potravin se neustále rozšiřuje, a to jak v obchodech, tak právě v restauracích, bistrech, v rychlém občerstvení.

“Zdaleka neznamená, že když chcete jíst zdravě, musíte dlouho plánovat, nosit si krabičky a vyhýbat se třeba poledním nabídkám.

Dnes už opravdu stačí vědět, kam třeba na oběd nebo pro svačinu zajít,” říká Alena Procházková.

Pokud jste přesvědčeni o tom, že vás “salát prostě nezasytí”, tak si zřejmě vybíráte nesprávné saláty.

Salát, který je vyvážený, obsahuje nejen zeleninu, ale i sytou bílkovinu a tuky v podobě masa, dostatek sýra a případně si k němu navíc dáte pečivo, by měl běžně pracujícího člověka v pohodě nasytit.

Samozřejmě vám nebude ležet v žaludku až do večera, hlad nebo chuť se dostaví rychleji než po svíčkové se šesti, ale to vyřeší jednoduše malá svačina. Součástí zdravého stravování je přece i to, že jíte častěji menší dávky.

“Ale pro obzvlášť hladové – běžná porce luštěninového salátu vás v pohodě zasytí na celé odpoledne, navíc dodá mnoho bílkovin a vlákniny, které tak nutně potřebujeme.

Navíc mají luštěninové saláty ještě jednu nespornou výhodu – můžete si je vzít kdykoliv a kamkoliv, protože transportem na chuti a kvalitě neztrácejí.

Jsou to tedy skvělé vyvážené obědy s sebou,” dodává na závěr našeho setkání Alena Procházková malý tip.

.

Další doporučené informace na téma Zdravé stravování…?

.

Rozšiřte Informace sdílené v článku: Zanechte Komentář...

Napsat komentář